Nieuws uit Israël

Israëlische defensieminister aan dood ontsnapt

Israëlische defensieminister aan dood ontsnapt

Uitgegeven: 9-3-2001 18:20 (nu.nl)

JERUZALEM/HEBRON - De kersverse Israëlische minister van Defensie, Benyamin Ben Eliezer, is vrijdag in de Gazastrook beschoten. Hij is ongedeerd gebleven. De minister bezocht samen met de chefstaf van de strijdkrachten, Shaul Mofaz, militaire posities in de Gazastrook.

Een onbekende schutter nam de bewindsman bij Khan Younis tweemaal onder vuur. Eén keer toen hij op het dak van een militaire post stond en opnieuw toen hij het pand verliet. ”Ik dacht dat het om een klappertjespistool ging naar aanleiding van het Poerimfeest”, zei Ben Eliezer later. Israël viert deze week het het joodse carnavalsfeest Poerim.

Op de Westelijke Jordaanoever is een Palestijnse herder ernstig gewond geraakt door kogels die een kolonist bij Hebron op hem afvuurde. De kolonist vond de herder en zijn kudde ’bedreigend’ en schoot de man neer. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis in het Israëlische Beersheba.

Nabij Ramallah op de Westelijke Jordaanoever zijn tijdens betogingen 29 Palestijnen gewond door Israëlische militairen. Dat meldden getuigen en ziekenhuisfunctionarissen. Het waren de ergste ongeregeldheden sinds het aantreden van de nieuwe Israëlische premier Sharon.

Terug naar document-overzicht
Dit artikel wordt u aangeboden door Het BijbelArchief.
Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben over dit artikel kunt u contact opnemen met de aanbieder.